Vent venligst ...


Loading...
Teknisk Dokumentation
Hjemmesider

FAQ – Integration af ePay

Integration af ePay

Her finder du svar på de spørgsmål, som typisk stilles, når ePays løsninger skal integreres.

Jeg har fået min indløsningsaftale. Hvad gør jeg nu?

Når du har modtaget din indløsningsaftale og er klar til at modtage betalinger på din webshop, skal du videresende den til ePay på support@epay.dk. Så aktiverer vi din konto i vores system.


Du skal selv udskifte dit testforretningsnummer med dit produktionsforretningsnummer i dit shopsystem. Brug parameteren merchantnumber eller indstillingerne til betalingsmodulet, hvis du bruger et open source-system.


Bemærk ved Clearhaus: Du skal tilføje ePay som bruger i din Clearhaus-administration, så vi kan hente din API-nøgle.http://tech.epay.dk/da/faq-integration#2788

Hvad er et forretningsnummer?

Dit forretningsnummer er dit aftalenummer med din indløser. Du kan finde det på din ePay-administration under Indstillinger -> Betalingssystemet og på din indløsningsaftale.

Der er to typer forretningsnumre: Et testforretningsnummer, som udelukkende bruges til testbetalinger, og et produktionsforretningsnummer, som bruges til rigtige betalinger.

Læs mere her: "Jeg har fået min indløsningsaftale. Hvad gør jeg nu?"

Hvor finder jeg fejlkoder?

Du finder fejlkoderne i din ePay-administration her:

ssl.ditonlinebetalingssystem.dk/admin

Fejlkoderne er delt op i to grupper: fejlkoder fra Nets og fejlkoder fra ePay. Fejlkoder fra Nets har en større værdi end 0, mens fejlkoder fra ePay er mindre end 0 (kendetegnet ved et minustegn foran tallet).


Fejlkoder fra Nets
Findes i administrationen i menuen Support -> Fejlkoder fra Nets/Teller.

Fejlkoder fra ePay
Findes i administrationen i menuen Support -> Systemfejlkoder.

Hvorfor får jeg beskeden ”Host er ikke tilladt ved relay”?

Hvis dit domæne blokeres, når du prøver at gennemføre en betaling, skyldes det, at domænet ikke er registreret i ePay-administrationen. Du kan ændre dit domæne i administrationen i menuen Indstillinger -> Betalingssystemet.

Hvis du allerede har registreret dit domæne, skal du se artiklen Hvorfor får jeg fejlen “Referring domain is not allowed/URL not allowed for relaying”? nedenunder.


Som standard kan du bruge ét domæne, men du kan købe flere. Kontakt ePay, hvis du ønsker flere domæner. 

Hvorfor får jeg fejlen “Referring domain is not allowed/URL not allowed for relaying”?

Fejlmeddelelsen “Referring domain is not allowed” eller "URL not allowed for relaying" opstår, når det domæne, som du prøver at gennemføre en betaling fra, ikke stemmer overens med det domæne, der er koblet på din ePay-konto. Det kan du ændre på din ePay-administration i menuen Indstillinger -> Betalingssystemet

Hvis du åbner betalingsvinduet fra eksempel.dk, så skal eksempel.dk registreres på din ePay-administration. 

Hvis du åbner betalingsvinduet fra et subdomæne, f.eks. betalings.eksempel.dk, skal du stadig bare indtaste eksempel.dk i ePay-administrationen. Det skyldes, at systemet godkender alle subdomæner til eksempel.dk.

Bemærk: Ved redirect/forwarding er det domænet, hvorfra betalingsvinduet åbnes, der skal registreres på din ePay-administration. Så hvis kunden klikker på en betalingsknap på eksempel.dk, der fører til betaling.dk, hvor betalingsvinduet åbner, skal du registrere betaling.dk på ePay-administrationen.

Hvor finder jeg valutakoder?

De findes i din ePay-administration i menuen Support -> Valutakoder og på vores hjemmeside her.

Hvad er MD5?

MD5 er en sikkerhedskode, der sikrer din forretning mod datasvindel. 

Du skal bruge parameteren hash til at lave et MD5-stempel, som består af værdien af alle de parametre, du sender til ePay + din MD5-nøgle. Værdierne skal skrives i den rækkefølge, som parametrene sendes. MD5-nøglen er en hemmelig kode, som du selv finder på. Den skal indtastes i din ePay-administration under Indstillinger -> Betalingssystemet.

Her er et eksempel på, hvordan det sættes op.

Hvad er et transaktionsnummer?

Et transaktionsnummer eller transaktions-ID er en unik reference på din betaling. Den oprettes i ePays system, når betalingen autoriseres.

Hvorfor åbner betalingsvinduet ikke i Google Chrome (pop-up)?

Som standard blokerer Google Chrome pop-up-vinduer. Derfor åbner ePays betalingsvindue ikke, når du prøver at gennemføre et køb på en webshop. 

Følg nedenstående guide for at tillade pop-ups i Chrome:

1. Når betalingsvinduet ikke åbner, klikker du på dette ikon.
2. Så kommer denne besked.
3. Klik på ‘Always allow pop-ups’ og på ‘Done’. 
4. Opdater siden (tryk på F5-tasten), så åbner betalingsvinduet. 

Kan jeg teste fra localhost?

Ja. Du skal dog være opmærksom på, at accepturl, cancelurl og callbackurl skal være på et gyldigt domæne. Callbacks ikke kan ramme localhost, da callbackurl skal være offentlig tilgængelig. 

Det domæne, der peger på localhost, skal opsættes inde på din ePay-administration under Indstillinger -> Betalingssystemet. Hvis ikke domænet er opsat, får du fejlen ”Referring domain not allowed”.

Accepturl og cancelurl kan ikke sættes til localhost. Opsæt i stedet dit udviklingsmiljø på f.eks. dev.mitdomaene.dk.

Hvordan åbner jeg for et ekstra domæne?

Du skal bare skrive til os, at du gerne vil have åbnet for et domæne mere og bekræfte prisen på DKK 49 om måneden. Så kobler vi et domæne mere på din konto.

Hvorfor kan mine kunder ikke se en hængelås ved betaling?

Hvis du benytter overlay-vinduet, så bliver hængelåsen ikke vist. Dog foregår kommunikationen stadig over en krypteret og sikker forbindelse.

For at dine kunder ser en hængelås, skal du enten benytte fuldskærmsvisning eller selv installere et SSL-certifikat. Kontakt din hostingudbyder for nærmere information om installering af SSL-certifikat.

Hvorfor skal jeg vise ePays logo på min hjemmeside?

Det er en god ide at placere et ePay-logo på dit website, så dine kunder kan se, at det er et sikkert og trygt sted at handle.

Logoet skal linke til www.ePay.dk. Du kan hente ePays logo i en samlet fil her.

Du kan vise ePays logo sammen med en standardtekst:

DANSK VERSION

SIKKER BETALING
ePay / Payment Solutions er PCI-certificeret af
Visa/MasterCard, og al kommunikation foregår
krypteret via en sikker forbindelse.


ENGLISH VERSION

SECURE PAYMENT
ePay / Payment Solutions is PCI certified by Visa/MasterCard 
and all communication is encrypted.


Hvor slår jeg kortgebyr fra?

Du ændrer indstillingerne for transaktionsgebyret på din ePay-administration under Indstillinger -> Betalingsvinduet. Her vælger du, om transaktionsgebyret skal pålægges kunden, eller du selv vil betale det.

Bemærk, at du kun kan vælge én opsætning per betalingsvindue (enten betaler kunden gebyret, eller også gør din forretning). Hvis du ønsker en opsætning, hvor kun nogle kunder betaler transaktionsgebyret, skal du bruge et betalingsvindue mere og styre det på den måde. Det koster DKK 49 om måneden for et ekstra vindue.

Hvordan får jeg mit eget logo i betalingsvinduet?

Det styrer du fra din ePay-administration under Indstillinger -> Betalingsvinduet. Her klikker du på ’Ret indstillinger’ ved dit betalingsvindue. På den næste side kan du uploade dit logo.

Bemærk, at billedet maksimalt må fylde 10 MB, og at formatet skal være JPG/JPEG, GIF eller PNG. Den optimale størrelse er 175 x 71 pixels.

Hvad er API/webservices?

Ved at bruge vores webservice kan du behandle dine betalinger fra dit shopsystem uden at logge ind på ePay-administrationen for at gøre det. En webservice kaldes også et API (Application Programming Interface).

Du kan læse mere om vores webservice, og hvordan du bruger den, her. Husk at opsætte adgang til den IP-adresse, som dit shopsystem befinder sig på, under API/Webservices -> Adgang på din ePay-administration.

Hvis du bruger et open source-system på din shop, kan du oftest aktivere API fra ePay-modulet. Klik her for at se, hvilke moduler der har indbygget API.

Hvordan styrer jeg, hvilket betalingsvindue der åbnes?

Hvis du har flere shops/domæner og vil åbne forskellige betalingsvinduer (f.eks. med forskellige logoer) fra dine domæner, skal du bruge parameteren windowid (Window ID) til at styre, hvilket betalingsvindue der åbnes fra det pågældende domæne.

Læs mere om parameteren windowid.

Magento

Bruger du Magento, skal du opdatere til betaversion 2.5.7 af ePay-modulet. Du kan herefter styre Window ID fra indstillingerne til modulet.

WooCommerce

Bruger du WooCommerce, skal du rette indstillingerne til ePay-modulet. Sæt indstillingen Window ID til det ID, som dit vindue har (default = 1).

Hvis det ikke virker, skal du fjerne værdien helt og gemme. Herefter tilføjer du den igen og gemmer indstillingerne.

VirtueMart

Bruger du VirtueMart, skal du tilføje følgende kode omkring linje 138 i \plugins\vmpayment\epay\epay.php:

'windowid' => 1

Erstat 1-tallet med det Window ID, som du vil bruge.

Kan jeg ændre i teksterne, der vises i betalingsvinduet?

Ja, det er nemt at redigere i teksterne, som vises i betalingsvinduet. 

For at ændre i teksterne skal du gå til Indstillinger -> Betalingsvinduet i din ePay-administration og klikke på oversættelsesværktøj. 

Herefter skal du oprette et sprog (ved at klikke på ’Create language’) og vælge et land i dropdown-menuen, som sproget skal knyttes til. 

Når du kommer tilbage til menuen, skal du klikke på ’Edit translations’ ud for sproget. 

Nu åbner sprogfilerne, og du kan redigere alle teksterne på det valgte sprog.

Hvordan laver jeg en splittest på mit betalingsvindue?

Det er nemt at sætte en splittest op på dit betalingsvindue med vores splittest-værktøj. 

For at starte splittesten skal du gå til Indstillinger -> Betalingsvinduet i din ePay-administration og klikke på splittest-værktøjet.

Bemærk, at du skal have mindst to betalingsvinduer koblet på din ePay-konto for at lave en splittest.

Først skal du vælge de to vinduer, du vil lave testen på. Klik på ’Save and run split test’.

Du kan nu se en oversigt over, hvordan de to betalingsvinduer konverterer.

Klik på ’Edit parameters’ ude til højre for at ændre værdier for nogle af de parametre, der styrer betalingsvinduet.

Du kan overskrive følgende parametre i splittesten (klik på parameteren for at se specifikationer):

 • Cssurl
  Overskriv layoutet i betalingsvinduet med din egen CSS-fil.

 • Mobilecssurl
  Overskriv layoutet i mobilversionen af betalingsvinduet.

 • Language
  Overskriv sproget, som vinduet vises på.

 • Mobile
  Aktivér eller deaktivér mobilversionen af betalingsvinduet.

 • Paymentcollection
  Overskriv betalingsmetoden, der vises i vinduet (fx så kunden ikke skal vælge betalingskort for at kunne indtaste sit kortnummer).

 • Lockpaymentcollection
  Lås den valgte betalingsmetode ved paymentcollection (så kunden ikke kan skifte).

 • Ordertext
  Overskriv den tekst, der står i betalingsvinduet.

Du vælger parameteren, du vil overskrive, i venstre side, og så definerer du værdien i højre side.

Ved at bruge cssurl kan du overskrive hele betalingsvinduet layout, hvis du ønsker det.

Du kan hente en rapport med alle data fra testen ved at klikke på ’Download report’ i oversigten.

Når du vil afslutte en splittest, klikker du på ’Stop and delete split test’ i oversigten.

Har du kommentarer eller forslag til forbedringer, må du meget gerne sende os en mail på support@epay.dk.

Hvorfor kan man ikke bruge tilbage-knappen i betalingsvinduet?

I nogle tilfælde virker tilbage-knappen ikke betalingsvinduet. Det skyldes, at betalingsvinduet er opbygget med postback. Da det kræver en ny postback at vise betalingsvinduet korrekt, kan man ikke trykke tilbage i browseren.

Du kan bruge følgende metode til at forhindre, at din kunde trykker tilbage:

1. Lav en opsætning, så kunden vælger betalingsmetode på din side, og ikke i betalingsvinduet.

2. Brug parametrene paymentcollection og lockpaymentcollection, så betalingsvinduet åbner med en bestemt betalingsmetode, som kunden ikke kan ændre. 

Så vælger kunden betalingsmetoden på din side, og valget kan ikke ændres i betalingsvinduet.

Hvordan sender jeg min API-nøgle fra Clearhaus til ePay?

Vi skal bruge din API-nøgle fra Clearhaus for at aktivere din ePay-konto. 

Clearhaus sender af sikkerhedsmæssige grunde ikke API-nøglen på mail. Derfor skal du fra din Clearhaus-administration tilføje ePay som bruger.

Det gør du sådan:

1. Åbn din Clearhaus-administration.
2. Klik på ’Account’ i toppen.
3. Her kan du invitere brugere ved ’Invite’.
4. Brug e-mailadressen support@epay.dk og skriv blot ePay som bruger.

Når vi har fået invitationen, logger vi på din Clearhaus-administration og henter din API-nøgle.

Vi aktiverer så din konto ved ePay og sender dig en mail, når det er sket.